Sosyal Medya

BÖLGEHABER

Ayder`e telesiyej kuruluyor

Rize`nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder bölgesinde yapılması planlanan telesiyej- kayak tesisinde Funitel sistem uygulanacak.



Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay?ın yapılması için çalışma baÅŸlatılÅŸan ayder bölgesi telesiyej-kayak tesisleri için yer tespit çalışmalarında sona doÄŸru gelindi. Spor?dan sorumlu Devlet bakanı Faruk Özak?ın talimatlarıyla hız kazanan tesis için bölgeye kayak federasyonu tarafında iki uzman gönderildi. Gençlik ve Spor Ä°l Müdür vekili Cafer Küçükmustafa, tesisler ÅŸube müdürü Kenan Yücel?in de katıldığı yer tespit çalışmalarına Erzurum 2011 kış olimpiyatları proje koordinatörü Xavıer Goya Rodriguez De Castro, Uluslar arası kayak federasyonları komite üyesi Seyhan MuratoÄŸlu uzman olarak yer aldı.
İki yada üç etaplı çıkış olarak düşünülen tesis için öncelikli olarak kayak alanlarına çıkış güzergahı tesisi kurulacak. İkinci ve daha fazla çıkışlar ise kayak noktaları için tesisler kurulacak.
Bölgede Heli-Skı yapılması oldukça elverişli kayak alanlarının olmasının bir göstergesi olduğunu vurgulayan proje koordinatörü Xavıer Goya Rodriguez De Castro ?kayak kuzey bölgelerde yapılır. Güneyde kayak alanı aranıyorsa kayak bitmiş demektir. Bölgede çok enteresan alanlar bulunuyor. Gelecek vaad eden bir kayak bölgesi olarak tesis çalışması yürütülmeli. Çıkışlar için milli park alanı ihlal edilmesine gerek yok. Funitel sistem uygulanırsa hiçbir şekilde tahribat söz konusu olmaz. İspanyada bunun örnekleri var. Burada neden olmasın. Bir bölgede Hely-Ski yapılıyorsa orada oldukça elverişli kayak alanları var demektir. Burada son yıllarda Hely- Ski yapılıyor. Demek ki gelecek vaat eden bir bölge? diye konuştu.
Tesisin bir an önce yapılması için çalışmaların hızlandırıldığını vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Cafer Küçükmustafa ?elbette en kısa sürede tesisi yapmayı düşünüyoruz. Ama çok aceleye getirip yer ve nitelik hatası yapmak istemiyoruz. Önemli olan zamanı iyi kullanarak en ideal alanda tesisi kurmak. Yer tespiti yapıldıktan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Yapılan bu çalışma ardından kesin rapor genel müdürlüğümüze sunulacak. Ardından proje ve ihale çalışmaları ivedi olarak başlatılacak? diye konuştu.
Öte yandan yer tespiti yapıldıktan sonra tesis 6 ayda hizmete sunulabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.